mandag 21. oktober 2013

Veke 12

Mandag brukte eg til å planlegge juleferien min. Det meste er no i boks og den ser slik ut:
- 15.-22.desember: Cape Town
- 23.-29.desember: Zimbabwe (Bulawayo, Hwange (safari) og Vic Falls)
- 30.desember-ca 6.januar: Roadtrip i sør-øst-Arika
- Ca 7.januar-18.januar: Mosambik
Dei to første punkta blir i lag med familien som kjem på besøk, medan dei to siste punkta blir i lag med eit par av dei andre norske som er på same program som meg. Dette gledar eg meg veldig til!

Tirsdag var eg i eit møte der representantar frå forskjellige organisasjonar diskuterte ulike tema knytta til enkelte idrettsarrangement i Zimbabwe.

Onsdag var eg på fotballkamp: Highlanders (det beste laget i Bulawayo) mot Tripple B (eit botnlag), eit oppgjer i Zimbabwe Premier Soccer League. Eg var der i lag med nokre frå SRC (Sports & Recreasion Commission, organisasjonen eg jobbar for) og Bjørn, som er ein av dei andre idrettsfrivillige her i Zimbabwe. Han bur i Tsholotsho som er om lag to timar frå Bulawayo. Ein underhaldande kamp med mykje offensiv fotball endte med 4-1-siger til Highlanders, som med det overtok tabelltoppen frå erkerival Dynamos frå Harare. Komande helg møtast nettopp Highlanders og Dynamos til viktig toppoppgjer her i Bulawayo. Dynamos ligg no to poeng bak Highlanders med fem kampar igjen av sesongen. Det blir garantert full stadion, spenning og mykje liv. Denne kampen skal eg få med meg!

Torsdag reiste eg til Harare. Helga blei brukt til work-shops/møter der i lag med koordinatorane frå dei ulike provinsane, dei andre norske frivillige i Zimbabwe og representantar frå NIF. Møta var nokså kjedeleg (og lange, så klart) for oss frivillige, ettersom emna dei tok opp først og fremst var relevant for koordinatorane våre, men sett bort i frå det var det ei veldig bra helg. Det var kjekt å vere i nye omgivnader, bo på hotell, treffe dei andre frivillige, treffe representantane frå NIF, snakke norsk og ete god mat. Vi budde på nydelege Hotel Bronte, så vi fekk nyte luksusen ein er så van med i Noreg (for eksempel dusj, store fine rom og god og variert mat og drikke).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar